Over ons

Smikky

Chocolaterie Smikky is al dertig jaar een begrip in Almere. We bedienen al meerdere generaties klanten met eenzelfde passie voor chocola. Onze kennis hebben wij in de laatste 47(!) jaar opgebouwd. Wij combineren onze passie met onze professionele instelling en accurate manier van werken. De reden van ons langdurige bestaan is geen geheim; bij ons staat kwaliteit, service en klantvriendelijkheid hoog in het vaandel. Onze vaste klanten uit de regio Almere weten ons al jaren te vinden. Ook vanuit buiten de regio komen klanten speciaal naar ons om te genieten van onze heerlijke chocolade. De chocolade die wij gebruiken komt enkel van de beste chocolatiers in Nederland en België, hierdoor ben je bij ons verzekerd van de lekkerste smaken.

Fairtrade

Wij weten als geen ander dat het belangrijk is om een eerlijk prijs te betalen voor de grondstoffen van ons heerlijke product. Wij hanteren daarom eerlijke prijzen en kopen onze cacao fairtrade in. Dit houdt in dat wij zorgen voor een eerlijke werkgelegenheid in de regio’s waar onze cacao vandaan komt. Hierdoor draag jij door het kopen van onze chocolade bij aan de ontwikkeling van die landen. Daarnaast is het kopen van fairtrade chocolade ook te proeven, de boer werkt met plezier en dit is te merken aan de kwaliteit van de chocola.

Thema's

Wij van chocolaterie Smikky weten als geen ander dat het iedere feestdag een goede reden is om dat te vieren met chocola. Wij passen ons assortiment dan ook logischerwijs aan, aan het seizoen. Met pasen hebben wij de lekkerste maar ook mooie gedecoreerde paaseitjes, met Valentijnsdag hebben we de mooiste liefdesverklaringen middels chocolade en met Sinterklaas hebben we de meest unieke letters. Naast onze passie voor kwaliteitschocolade halen wij ook een groot plezier uit het decoreren van de chocolade per thema.

Bedrijven

Wanneer jij als bedrijf een uniek chocolade presentje wilt geven aan je personeel of aan zakenrelaties dan staan wij altijd open voor een samenwerking. Wij hebben al diverse keren voor bedrijven een uniek product gemaakt, wat altijd erg in de smaak viel bij werknemers en partners. Bij een grote afname kunnen we dit aanbieden tegen scherpe tarieven, dat houdt het ook voor jou als bedrijf interessant.

Webshop

In deze bijzondere en zware tijd erkennen wij het belang van een webshop. Gelukkig mogen wij als winkel geopend zijn, maar wij zijn ons ook zeer bewust van het feit dat niet iedereen de straat op kan en durft. Daarom bieden wij onze heerlijke chocolade ook via onze webshop aan. Zo kun jij in deze zware tijden toch genieten van een lekkere bonbon zonder dat jij daarvoor je huis hoeft te verlaten. Wij bieden ook brievenbuspakketjes aan welke zoals de naam al doet vermoeden; door de brievenbus kunnen. Dat maakt het ook een geschikt cadeau om iemand mee te verrassen. Op deze manier komt er ook nog iets leuks met de post.

Hoge kwaliteit

Zoals reeds vermeld beschikt al onze cacao over een fairtrade keurmerk. Naast dat wij het belangrijk vinden dat onze boeren een eerlijke prijs krijgen, vinden wij kwaliteit ook erg belangrijk. Wij doen enkel zaken met bedrijven welke kwaliteit op de eerste plek hebben staan. Zo kunnen wij onze klanten altijd de beste kwaliteit leveren en weten jullie als klanten dat je bij ons altijd het lekkerste product koopt.

Corona updateWij zijn open!

Ondanks de lockdown mogen wij gelukkig openblijven! Maar wij bezorgen en versturen ook. Klik voor meer informatie over de actuele openingstijden en bestelmogelijkheden op de Button.